Kalinka: Kdo smo?

Andrej Lobanov – kitara, klaviature, harmonika, rezija zvoka

V otrostvu, potem ko je koncal glasbeno solo, ni nameraval postati glasbenik, ampak je skenil oditi po ocetovi poti ter postati pilot. Toda po studiju na visji soli za pilote in odsluzenem vojaskem roku je spoznal, da je glasba zanj najpomembnejsa, in odlocno spremenil svoje zivljenje.

Studiral je na Samarski akademiji za umetnost in kulturo, smer – vodja pihalnega in estradnega orkestra.

Za svoje glavno glasbilo steje klavir, vendar zelo dobro igra tudi kitaro in harmoniko. Krog Andrejevih glasbenih interesov je zelo sirok: jazz, rock, blues, klasicna in ljudska glasba. Uspesno sodeluje s stevilnimi glasbeniki v razlicnih projektih ter se ukvarja z rezijo zvoka in skladanjem.

Zmagovalec tekmovanja »Jazz pomlad« v mestu Samara.

Umetniski vodja ansambla »Kalinka«.

Julija Lobanova – vokal

Ce gre verjeti sorodnikom, je zacela peti prej kot hoditi in govoriti. Prvi, ki jo je eznanil z ruskimi pesmimi in romancami ter ji vcepil ljubezen do njih, je bil njen oce. Prvic je nastopila na velikem odru Kulturnega doma »Zvezda«, ko je bila stara sedem let. V glasbeni soli se je ucila igrati na klavir, obenem pa je pela kot solistka v treh zborih hkrati: v zboru glasbene sole, v zboru splosnoizobrazovalne sole in v Velikem otroskem zboru Kulturnega doma »Zvezda«. Sodelovala je na razlicnih glasbenih tekmovanjih: »Halo, iscemo talente«, »Prvi koraki v umetnost«. Nato je na Samarski akademiji za umetnost in kulturo studirala dirigiranje in vokal. Sodelovala je z Drzavnim volskim ljudskim zborom ter je bila ena izmed ustanoviteljic in dolgoletna solistka ansambla »Volski kozaki«. Zdaj svoje ustvarjalne ideje uresnicuje v sodelovanju s sijajnimi glasbeniki ansambla »Kalinka«.

Natasa Jermakova – harmonika

Pri devet letih je brez vednosti starsev opravila sprejemni izpit in se vpisala v glasbeno solo. Njeni bliznji so za to zvedeli sele pozneje. Izkazalo se je, da je bil ta povsem samostojni korak odlocilen. Vse njeno nadaljnje zivljenje je povezano z glasbo. Glasbilo, ki si ga je izbrala, je bilo tezko v pravem in prenesenem pomenu. Po glasbeni soli je koncala Samarsko visjo glasbeno solo Satalova ter Samarsko drzavno akademijo za umetnost in kulturo. Odtlej se je uspesno ukvarjala s pedagosko dejavnostjo, s katero nadaljuje tudi v Sloveniji. Njeni ucenci so veckrat zmagali na glasbenih tekmovanjih. Natasa ima dober obcutek za ansambel in redek dar – to, da zna poslusati. Vse te vrline so znali oceniti clani ansambla Kalinka.

Aleksej Jermakov – balalajka

Potem ko je koncal Samarsko visjo glasbeno solo Satalova in Samarsko akademijo za glasbo in kulturo, je bil dolgo casa solist ansambla Sovjetske armade, s katerim je veliko gostoval po Evropi. Izkusnje, ki jih je dobil v tem znanem kolektivu, je prenesel v kvartet »Kalinka«. Aleksej je najbolj vnet clan skupine. Virtuozno obvladuje svoje glasbilo, kar je tudi veckrat dokazal na stevilnih tekmovanjih, na katerih je zmeraj dobival visoke ocene profesionalne zirije in zmagoval.

Njegov nalezljivi nasmeh, neprisiljenost in lahkotnost izvajanja vratolomnih pasaz ocarajo vsakogar. Aleksej je ne le najboljsi, ampak tudi edini balalajkar v Sloveniji.